RallyLydnad

Aktuellt

KM/DM

Bildgalleri

Tillbaka

 

RallyLydnad

 

Rallylydnad

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana.

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad. I högre klasser förekommer även andra moment som till exempel att snurra vid sidan. Banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir sammansatta moment. I stort sett ska alla moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Frågor!

Har du frågor om klubbens tävlingar, intresserad av att vara funktionär eller vill veta mer om Rallylydnad, är du välkommen att kontakta någon i rallykommitté.

Rallykommitteén

Sammankallande: Annie Larsson Dittmer

poni_tail@hotmail.com

070-8163467

Casandra Söderberg

casandra_soderberg@hotmail.com

072-8880483

Ann-Sofie Thorbjörn

ann-sofie.thorbjorn@hotmail.com

073-8039396

Annica Theander

annika.cn@gmail.com 

 

För att se årets tävlingar se: www.sbktavling.se